You are not connected. Please login or register

No Tinktation

Go down  Порака [Страна 1 of 1]

1No Tinktation Empty No Tinktation on Чет Апр 30, 2009 8:48 pm

macaparket

macaparket
Admin
Шеќерна

Бело лице љубам јас
Бело лице љубам јас
И да љубам и да гледам
И да љубам и да гледам
Фајде нема
Море душо моја.

Шеќерна, зашеќерена
Ти калеша неверна.

Гајтанве ги мазнев јас
Гајтанве ги мазнев јас
И да мазнам и да дразнам
И да мазнам и да дразнам
Фајде нема
Море душо моја.

Шеќерна, зашеќерена
Ти калеша неверна.

Црно сливче лижев јас
Црно сливче лижев јас
И да лижам и да мижам
И да лижам и да мижам
Фајде нема
Море душо моја.

Македонска народна

http://parketifanclub.forummk.com

2No Tinktation Empty Re: No Tinktation on Чет Апр 30, 2009 8:49 pm

macaparket

macaparket
Admin
На месечина те заборавив

На месечина те заборавив
Во облаци те заборавив
Те лажам
Само од другите те скрив.

Две деца на клупа седат
За рака се држат
За љубов зборуваат
Суровиот свет не им може ништо
Во љубов веруваат.

Тие две деца сме јас и ти
До тебе седам
Сите ѕвезди ги изброив
Знаеш јас не зборувам многу
Јас сум срамежлив
Но ти велам:

На месечина те заборавив
Во облаци те заборавив
Те лажам
Само од другите те скрив.

Обично ти во пролет
Изгледаш совршено
Но знај јас пак ќе се вратам
И ништо не е завршено.

Симс Паркет

http://parketifanclub.forummk.com

3No Tinktation Empty Re: No Tinktation on Чет Апр 30, 2009 8:50 pm

macaparket

macaparket
Admin
Понекогаш се будам

Јас тука не припаѓам
Јас тука не постојам
Во овој свет се исчезнува
Во него стојам
Заробен, осамен и изгубен.

А веќе сум уморен
И сакам да избегам
Во земјата на чудата
Таму времето не постои
Таму сме заедно и јас и ти.

Понекогаш се будам
И гледам празно е
И сваќам дека немам шанси
Да продолжам без тебе.

Понекогаш се будам
И гледам тажно е
И сваќам дека немам шанси
Да продолжам без тебе.

Овде никој не ме разбира
Овде никој не ме познава
Ова е свет на илузии
Во нив стојам заробен.

Но јас сакам да сум слободен
Во земјата на чудата
Таму времето не постои.

Сашо Паркет

http://parketifanclub.forummk.com

4No Tinktation Empty Re: No Tinktation on Чет Апр 30, 2009 8:51 pm

macaparket

macaparket
Admin
Едно млеко и едно кафе

Едно, едно,
Едно млеко и едно кафе
Мајка ми ми даде
Додека да ги однесам дома
Некој ми ги украде.

Две, две,
Две мастики шарени
Си купив во трафика
Немав пари да му платам
Бабачката се развика.

Ми рече:
Ти не учиш
Ти не слушаш
Ти немаш никаква култура,
Ти си глуп
Ти не сваќаш
Ти дечки имаш температура.

Вчера имав тепература
Денес ми помина.

http://parketifanclub.forummk.com

5No Tinktation Empty Re: No Tinktation on Чет Апр 30, 2009 8:51 pm

macaparket

macaparket
Admin
Кафеави џуџиња

Ноќе, кога сум сам
у кревет и ми станува досадно
одам во клозет
да си пуштам кафеави џуџиња

Одозгора од шолјата
јас ги гледам и посматрам
како скокат и се борат
за слобода тие кафеави џуџиња

Секое мало џуџе, кафеаво
со сите сили за слобода се бори
а не знае дека сега
во темница потонува
и кога плашлив
тогаш се спрема
ги турка во нови хоризонти
и со судбина тешка и мачна
приказната завршува
приказната за тие кафеави џуџиња

http://parketifanclub.forummk.com

Sponsored content


Вратете се на почетокот  Порака [Страна 1 of 1]

Permissions in this forum:
Не можете да одговарате на темите во форумот